Timbal de poma foie amb oli de vainilla
Ingredients
Elaboració
Pelem i tallem la poma fins amb la mandolina
Fem un almívar amb l'aigua i el sucre
Escaldem la poma amb l'aigua i l'almívar
Escampem bé la poma perquè es refredi de pressa
Folrem els motlles amb la poma
Amb l'ajuda d'una màniga pastissera omplim els motlles amb el foie (prèviament temperat fora de nevera)
Amb més poma tapem el cul
Posem els motlles al congelador fins que els puguem desemmotllar
Posem l'oli de gira-sol en una cassó i hi afegim la vainilla
Ho escalfem a uns 65 graus durant 20 minuts
Per a la compota, pelem la poma i la tallem a daus sense el cor
Posem la poma en un bol i la coem, tapat el microones, a potència mitjana.
Hi afegim el sucre i ho triturem
Hi afegim la mantega
Un cop freda, hi afegim el cerfull picat
Posem el vi el sucre a bullir fins que comenci a agafar densitat ( cal recordar que en fred serà molt més dens)
Posem una mica de sucre sobre el timbal i el cremem amb un cremador ( si no tenim cremador ens saltem aquests pas)
Muntem el plat posant una mica de compota en el forat de motlle i hi clavem una ametlla laminada
Amanim el timbal amb l'oli de vainilla
Fem un cordó amb la reducció de Pedro Ximenez
Comentaris
No hi ha comentaris encara