BURGUER DE TOFU, QUINOA I VERDURETES AL CURRY


 


Ingredients

  • 250 Grams
    tofu fresc ecològic
  • 50 Grams
    quinoa real ecològica
  • 1 Peça
    porro
  • cors de carxofa
  • Bolets ( segons temporada o preferència: cep, xampinyó...)
  • cullerades de tomàquet en conserva de casa ( sense llavors)
  • Cúrcuma fresca
  • Curri en pols
  • Comí en pols
  • Pebre
  • Sal
  • cullerades de segó de civada
  • Oli d’oliva verge
  • mini panets d’hamburguesa
  • Formatge de cabra
  • cullerades de tomàquet en conserva sense llavors
  • rajolí de mel
  • Sèsam negre

Elaboració

  1. Una recepta súper saludable i gustosa!

    Renta la quinoa per eliminar les possibles toxines que pugui tenir i posa-la en un cassó amb 100ml d’aigua ( el doble d’aigua que de quinoa) i deixa-ho coure durant 10 minuts. Passat aquest temps, retira-la del foc, cola-la, passa-la per aigua freda i reserva-la en un bol

  2. A continuació, esmicola el tofu amb una forquilla fins que no en quedin bocins grossos i reserva-la

  3. Tot seguit, sofregeix el porro, tallat molt petit, en una paella amb un rajolí d’oli, a foc lent. Quan estigui daurad, afegeix-hi els cors de carxofa tallats molt finets i els bolets trossejats i deixa-ho daurar tot junt a foc suau durant 15 min

  4. Remenant-ho de tant en tant. Després posa-hi dues cullerades del tomàquet en conserva. Salpebra-ho, dóna-li un parell de voltes retira-ho del foc. Afegeix-ho al bol de la quinoa juntament amb el tofu esmicolat, el segó de civada, el curri, el comí la cúrcuma fresca. Barreja-ho tot bé

  5. Quan la massa estigui ben barrejada, fes 8 mini hamburgueses amb les mans i fregeix-les en una paella amb una mica d’oli durant un parell de minuts per cada cara

  6. Per fer la salsa de tomàquet, posa el tomàquet en conserva en una paella amb un rajolí d’oli, afegiu-hi la mel, remena-ho bé i deixa-ho coure durant un parell de minuts

  7. Finalment, obre els panets d’hamburguesa pel mig amb un ganivet i torra’ls una mica en una planxa

  8. Per acabar, unta el formatge de cabra damunt de cada meitat de panet, col·loca-hi una mini hamburguesa, una mica de salsa de tomàquet, un polsim de sèsam negre i clava-hi un escuradents perquè no es desmunti

Comentaris

No hi ha comentaris encara

Sigues el primer en deixar un comentari “BURGUER DE TOFU, QUINOA I VERDURETES AL CURRY”