Tronc de nata amb mascarpone i maduixa



Ingredients

  • 4
    ous mida L
  • 120 Grams
    farina
  • 120 Grams
    sucre
  • 10 Mililitres
    vainilla líquida o d'essència
  • 200 Mililitres
    nata per muntar, mínim 35% de matèria grassa
  • 100 Mililitres
    almívar (50 ml aigua + 50 g sucre)
  • 100 Grams
    formatge mascarpone
  • 60 Grams
    sucre glacé
  • 250 Grams
    maduixes
  • 1 Cullaretes de postre
    llevat tipus Royal

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix sense ventilador i prepareu una safata rectangular de 35 x 23 cm, aproximadament, untada amb una mica d’oli o mantega i un paper de forn a sobre, que també untareu.

  2. Amb una batedora elèctrica bateu els ous amb el sucre uns 10 minuts o fins a tenir punt de lletra. Afegiu-hi la vainilla i bateu-ho mig minut més.

  3. Tamiseu la farina i el llevat i els afegiu diverses vegades. Si ho feu amb batedora, cal batre a la mínima velocitat; si ho fem a mà, amb moviments que vagin de dalt a baix..

  4. Afegiu la barreja a la safata fent que quedi igual per totes les bandes. Hi doneu un parell de cops sobre la taula.

  5. Coeu la massa al forn 12 minuts, no més temps, si no, pot quedar sec. Poseu la safata a la primera alçada començant per baix.

  6. Una vegada cuit el pa de pessic, el traieu de la safata i el poseu cap per avall sobre un drap de cuina. Li retireu el paper de forn amb cura de no cremar-vos i de no trencar el pa de pessic i l’enrotlleu amb el drap de cuina. El guardeu a la nevera fins que es refredi.

  7. Elaboració de la crema de nata amb mascarpone i maduixa
    Poseu a refredar la nata al congelador uns 10 minuts perquè estigui ben freda.

  8. Renteu les maduixes, reserveu-ne 2 o 4 (depèn de la mida) per adonar el tronc, la resta les piqueu fins que quedi un puré de maduixa (quantitat al gust).

  9. Bateu la nata juntament amb el mascarpone, que també estarà fred de la nevera. Quan comenci a espessir, hi afegiu el sucre glacé a poc a poc. Ho batreu 2 minuts, no cal batre més temps per tenir una crema esponjosa.

  10. Una vegada estigui feta la crema, hi afegiu el puré de maduixes i ho bateu tot, el mínim per integrar.

  11. Traieu el tronc de la nevera i el desenrotlleu amb cura. Pinteu la part de dins amb una capa fina d’almívar.

  12. Poseu la crema per sobre sense arribar a una de les puntes, en reservem una mica per adornar el tronc. Us ajudeu a enrotllar-lo amb el mateix drap de cuina i el guardeu una estona a la nevera.

  13. El traieu i hi espolseu per sobre sucre glacé. El decoreu amb copetes de crema de maduixa i posem a sobre les maduixes que heu reservat, partides per la meitat o senceres, al gust.

Comentaris

No hi ha comentaris encara

Sigues el primer en deixar un comentari “Tronc de nata amb mascarpone i maduixa”