Crema de bacallà amb tòfona, pernil i carxofes
Ingredients
Elaboració
Pelem 4 carxofes i les tallem a grills sense els pèls de l’interior.
Bullim les carxofes amb l’aigua justa, les triturem i les posem a punt de sal, fins a aconseguir una crema.
Tallem els alls a làmines i els confitem amb l’oli de gira-sol.
Hi afegim el bacallà sense pell ni espines.
Confitem el bacallà a foc suau.
Triturem el bacallà amb l’oli i els alls.
Afegim la resta d’oli en forma de fil mentre seguim triturant
Un cop haguem incorporat tot l’oli, hi afegim la llet tèbia.
Omplim els plats o bols amb què vulguem servir-ho i ho deixem reposar.
Tallem dues de les carxofes a grills i les confitem en oli d’oliva a foc molt suau.
Pelem les dues carxofes que ens queden i les deixem senceres.
Les tallem finament amb una mandolina o un ganivet
Enfarinem les làmines de carxofes i les fregim a 160º
Quan siguin cruixents, les retirem i salem.Laminem la tòfona
Muntem el plat amb la crema de bacallà al fons, disposem la crema de carxofa a sobre, tapant per complet la crema de bacallà, hi clavem uns grills de la carxofa confitada i repartim de forma estètica les xips les làmines tòfona i el pernil.
Comentaris
No hi ha comentaris encara