Crema de bacallà amb tòfona, pernil i carxofes

16/02/2018
0 Comentaris
Crema de bacallà amb tòfona, pernil i carxofesCrema de bacallà amb tòfona, pernil i carxofes

Ingredients

  • 8
    carxofes
  • 400 Grams
    de bacallà
  • 100 Grams
    d'oli de gira-sol
  • 100 Grams
    d'oli d’oliva
  • 2
    grans d’all
  • 100 Grams
    de llet
  • farina
  • 80 Grams
    de pernil
  • sal
  • tòfona
  • Llimona o julivert (per evitar l’oxidació de les carxofes)

Elaboració

  1. Pelem 4 carxofes i les tallem a grills sense els pèls de l’interior.

  2. Bullim les carxofes amb l’aigua justa, les triturem i les posem a punt de sal, fins a aconseguir una crema.

  3. Tallem els alls a làmines i els confitem amb l’oli de gira-sol.

  4. Hi afegim el bacallà sense pell ni espines.

  5. Confitem el bacallà a foc suau.

  6. Triturem el bacallà amb l’oli i els alls.

  7. Afegim la resta d’oli en forma de fil mentre seguim triturant

  8. Un cop haguem incorporat tot l’oli, hi afegim la llet tèbia.

  9. Omplim els plats o bols amb què vulguem servir-ho i ho deixem reposar.

  10. Tallem dues de les carxofes a grills i les confitem en oli d’oliva a foc molt suau.

  11. Pelem les dues carxofes que ens queden i les deixem senceres.
    Les tallem finament amb una mandolina o un ganivet
    Enfarinem les làmines de carxofes i les fregim a 160º
    Quan siguin cruixents, les retirem i salem.

  12. Laminem la tòfona

  13. Muntem el plat amb la crema de bacallà al fons, disposem la crema de carxofa a sobre, tapant per complet la crema de bacallà, hi clavem uns grills de la carxofa confitada i repartim de forma estètica les xips les làmines tòfona i el pernil.

Comentaris

No hi ha comentaris encara

Sigues el primer en deixar un comentari “Crema de bacallà amb tòfona, pernil i carxofes”