Coca de brioix

coca fruitacoca fruita

Ingredients

  • 500 Grams
    farina de mitja força
  • 100 Grams
    sucre
  • 5 Grams
    sal
  • 20 Grams
    llevat de forner
  • 140 Grams
    llet
  • 100 Grams
    d'ous
  • 1
    pell de llimona ratllada
  • 1
    pell de taronja ratllada
  • 25 Grams
    licor d'anís
  • 25 Grams
    d'agua de flor de taronger
  • 2 Grams
    canyella en pols
  • 120 Grams
    mantega
  • fruita confitada
  • pinyons
  • sucre
  • crema pastissera

Elaboració

  1. Poseu la farina, el sucre, la sal i la canyella en un bol. Incorporeu-hi la llet amb el llevat prèviament dissolt, a temperatura ambient. Incorporeu-hi els ous i la resta d'aromes.

  2. Amasseu la massa fins que es vegi llisa i brillant. És convenient fer un parell de reposos durant el procés, per tal d'accelerar el procés d'autòlisi

  3. Incorporeu-hi la mantega pomada, a trossos i a poc a poc. seguiu treballant la massa fins que es vegi estructurada y homogènia

  4. Deixeu fermentar la massa dins un bol tapada fins que dobli el volum, a temperatura ambient. També podeu reservar-la un nit a ala nevera, per tal que fermenti més a poc a poc

  5. Dividiu la massa en dues parts. Escampeu una mica d'oli sobre la taula de treball i, amb l'ajut de corró, estireu cada bola en forma de rectangle allargat. Si s la massa té nervi, deixeu-les reposar uns minuts

  6. Pinteu-les amb un batut (barrejat amb aigua) i repartiu-hi per sobre la fruita confitada, els pinyons i la crema. Feu una segona fermentació fins que tornin a doblar el volum

  7. Escampeu sucre abundant per tota la superfície de les coques i enforneu-les 15-16 minuts a 175 graus, amb el forn pre escalfat

Comentaris

No hi ha comentaris encara

Sigues el primer en deixar un comentari “Coca de brioix”