Coca de brioix
Ingredients
Elaboració
Poseu la farina, el sucre, la sal i la canyella en un bol. Incorporeu-hi la llet amb el llevat prèviament dissolt, a temperatura ambient. Incorporeu-hi els ous i la resta d'aromes.
Amasseu la massa fins que es vegi llisa i brillant. És convenient fer un parell de reposos durant el procés, per tal d'accelerar el procés d'autòlisi
Incorporeu-hi la mantega pomada, a trossos i a poc a poc. seguiu treballant la massa fins que es vegi estructurada y homogènia
Deixeu fermentar la massa dins un bol tapada fins que dobli el volum, a temperatura ambient. També podeu reservar-la un nit a ala nevera, per tal que fermenti més a poc a poc
Dividiu la massa en dues parts. Escampeu una mica d'oli sobre la taula de treball i, amb l'ajut de corró, estireu cada bola en forma de rectangle allargat. Si s la massa té nervi, deixeu-les reposar uns minuts
Pinteu-les amb un batut (barrejat amb aigua) i repartiu-hi per sobre la fruita confitada, els pinyons i la crema. Feu una segona fermentació fins que tornin a doblar el volum
Escampeu sucre abundant per tota la superfície de les coques i enforneu-les 15-16 minuts a 175 graus, amb el forn pre escalfat
Comentaris
No hi ha comentaris encara