Arròs de galta de porc

24/03/2017
0 Comentaris
Arròs de galta de porcArròs de galta de porc

Ingredients

  • 2
    galtes de porc desossades
  • farigola
  • romaní
  • Sal
  • Pebre
  • vi ranci
  • oli d'oliva
  • 2
    cebes de Figueres
  • 1/2
    pebrot vermell
  • 400 Grams
    tomàquet triturat
  • 6
    avellanes torrades
  • 10
    fulles de julivert
  • 1
    nyora (només la carn)
  • 1
    gra d'all
  • 25 Grams
    de nap
  • 25 Grams
    de mongeta perona
  • 25 Grams
    de carbassa
  • 25 Grams
    de carbassó

Elaboració

  1. Per les galtes:
    -Salpebrem les galtes i les rostim al forn a 220º durant 15 min (aproximadament).
    -Passat aquest temps, hi afegim la farigola i el romaní i el vi ranci.
    -Ho coem 30 min més a 180º.
    -Tallem les galtes a daus petits i les reservem juntament amb el suc que deixin.

  2. Pel sofregit:
    -Posem a coure la ceba tallada molt petita a foc baix. Quan sigui transparent, hi afegim el pebrot vermell, també tallat molt petit.
    -Quan la ceba i el pebrot estiguin ben sofregits, hi afegim el tomàquet i ho deixem coure a foc mitjà molta estona fins que perdi tota l’ aigua.
    -Hi afegim les galtes i el seu suc.
    -Els últims dos minuts hi afegim la picada i una mica de sal.

  3. Picada:
    -Triturem tots els ingredients amb la batedora. Si és necessari hi afegim una mica d’aigua.

  4. Brou:
    -Torrem les carcasses i els ossos de les galtes al forn a 200º
    -Quan siguin torrats els posem en una olla juntament amb les verdures tallades petites.
    -Ho cobrim d’aigua freda i ho posem a bullir.
    -Un cop arrenqui el bull, abaixem el foc i ho deixem coure 1 hora.
    -Ho colem i posem a punt de sal

  5. Cocció de l'arròs:
    -En una cassola, posem el sofregit i l’arròs, els donem unes voltes a foc mitjà.
    -Ho mullem amb el brou, i ho coem a foc alt durant 10 min.
    -Hi afegim les verdures tallades petites i baixem el foc.
    -Ho tastem i rectifiquem de sal.
    -Ho deixem coure 7 min a foc mitjà

Comentaris

No hi ha comentaris encara

Sigues el primer en deixar un comentari “Arròs de galta de porc”