Ànec amb escabetx

Cuiner/a
Categoria

   

 

 


Ingredients

  • ànec de 2 ¼ kg
  • cebes
  • pastanagues
  • porro
  • fulleta de llorer
  • dl d’oli
  • branqueta de romaní
  • 150 Grams
    llard
  • cebes de platillo
  • got de vi blanc
  • 20 Grams
    ginebrons
  • clavells
  • culleradeta de pebre en gra
  • Sal

Elaboració

  1. Netegeu i socarrimeu l’ànec. Talleu-lo en 8 trossos, procurant eliminar-ne les parts greixoses. Saleu-lo

  2. Poseu en una paella el llard i rossegeu-hi els talls d’ànec.
    Poseu-los en una cassola

  3. En el mateix llard sofregiu-hi les cebes, les pastanagues, el porro i les herbes aromàtiques. A mig sofregir afegiu-hi el vi blanc, el vinagre, els clavells, els ginebrons i el pebre; reduïu-ho a la meitat

  4. Afegiu aquest sofregit a la cassola de l’ànec mulleu amb 2 o 3 llossades d’aigua o brou de carn si en teniu. Deixeu-ho coure lentament.

  5. Un cop cuit, traieu els talls d’ànec, passeu la salsa per un colador, premsant-la bé

  6. Si cal, desengreixeu-la una mica.
    Poseu de nou l’ànec a la cassola, amb les cebetes de platillo, prèviament pelades i bullides en aigua i sal

  7. Deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts.
    Rectifiqueu-ho de sal I retireu la cassola del foc.
    Es pot menjar calent o bé, si es vol, fred

Comentaris

No hi ha comentaris encara

Sigues el primer en deixar un comentari “Ànec amb escabetx”