Calçots arrebossats

Cuiner/a

 

                Elaboració salsa romesco .. .  

Ingredients

  • 8-10
    calçots crus per persona
  • 3 Cullerades sopera
    farina
  • llevat (royal)
  • cervesa petita (1/5)
  • polsim de sal
  • oli d'oliva per fregir (recomanem un 0,4º)
  • 250 Grams
    d'avellanes pelades i torrades
  • llesques de pa torrat fregit
  • tomàquets vermells
  • cabeça d'alls
  • pebrot vermell petit
  • nyores

Elaboració

  1. Peleu els calçots i talleu-los en 2 o 3 trossos. Feu la "romana"

  2. poseu dins d'un bol la cervesa, la sal, el llevat i la farina, barregeu els ingredients amb un batedor, us ha de quedar una salsa fina, sense grumolls i espessa

  3. Poseu l'oli a escalfar. Quan l'oli sigui calent passeu els calçots per la farina i després per la salsa romana i els aneu fregint. Deixeu-los al damunt d'un paper absorbent, perquè us deixin anar l'oli sobrant. Saleu-los i serviu-los acompanyats de la salsa romesco

  4. Poseu el forn a 180º i escalivem els tomàquets, la cabeça d'alls i el pebrot vermell. Un cop escalivat, ho peleu i ho desgraneu. Poseu-ho en un recipient a punt per posar-ho a la batedora

  5. Després hi afegiu la polpa de les nyores (remullada prèviament), les avellanes pelades i torrades, el pa torrat, els 2 grans d'all crus, 1 cullerada sopera de vinagre, sal i ho tritureu tot junt fins a obtenir una crema

  6. En el cas que quedi molt espès, afegiu-hi un rajolí d'aigua i aneu-hi afegint l'oli de mica en mica, com si féssim una maionesa, mirant que es vagi muntant. Rectifiqueu de sal i ja tindreu la salsa romesco a punt

Comentaris

No hi ha comentaris encara

Sigues el primer en deixar un comentari “Calçots arrebossats”