Calçots arrebossats
Elaboració salsa romesco .. .
Ingredients
Elaboració
Peleu els calçots i talleu-los en 2 o 3 trossos. Feu la "romana"
poseu dins d'un bol la cervesa, la sal, el llevat i la farina, barregeu els ingredients amb un batedor, us ha de quedar una salsa fina, sense grumolls i espessa
Poseu l'oli a escalfar. Quan l'oli sigui calent passeu els calçots per la farina i després per la salsa romana i els aneu fregint. Deixeu-los al damunt d'un paper absorbent, perquè us deixin anar l'oli sobrant. Saleu-los i serviu-los acompanyats de la salsa romesco
Poseu el forn a 180º i escalivem els tomàquets, la cabeça d'alls i el pebrot vermell. Un cop escalivat, ho peleu i ho desgraneu. Poseu-ho en un recipient a punt per posar-ho a la batedora
Després hi afegiu la polpa de les nyores (remullada prèviament), les avellanes pelades i torrades, el pa torrat, els 2 grans d'all crus, 1 cullerada sopera de vinagre, sal i ho tritureu tot junt fins a obtenir una crema
En el cas que quedi molt espès, afegiu-hi un rajolí d'aigua i aneu-hi afegint l'oli de mica en mica, com si féssim una maionesa, mirant que es vagi muntant. Rectifiqueu de sal i ja tindreu la salsa romesco a punt
Comentaris
No hi ha comentaris encara