Bacallà de quaresma
Ingredients
Elaboració
Triturem els pinyons amb l’oli de gira-sol i l’oli d’oliva, hi afegim l’ou i muntem una maionesa. Ho posem a punt de sal i ho reservem.
Posem a hidratar la gelatina amb aigua molt freda.
Posem a refredar una safata al congelador.
Escalfem el Pedro Ximenez i desfem la gelatina ben escorreguda.
Amb una xeringa anem fent gotes de diferents mides sobre la safata que hem refredat.
Posem l’oli de gira-sol a escalfar a 60º (si volem el podem aromatitzar).
Hi afegim el bacallà i comprovem que estigui per sobre els 50º. Ho deixem coure 15 min/aprox.
Quan li quedin dos minuts al bacallà saltem els espinacs molt poquet.
Muntem el plat fent una base de maionesa de pinyons, hi posem el bacallà al damunt i a un costat els espinacs, que hi donen volum.
Repartim la gelatina de Pedro Ximenez pel plat i posem una mica d’ou filat per sobre el bacallà.
Comentaris
No hi ha comentaris encara