• Mercat Municipal de Manlleu
  • Fruiteria Carme
  • Compro i cuino
  • Mmm

Es consolida la festa de l’aprofitament a Manlleu

La festa de l’aprofitament que va tenir lloc el diumenge 28 de maig a la plaça del Mercat Municipal va comptar durant tot el matí amb l’assistència de nombrós públic. Els assistents van gaudir d’aquesta jornada lúdica i participativa, amb activitats relacionades amb el reciclatge, i un gran dinar d’aprofitament i solidari per a 175 persones. A partir de les 9 del matí, els voluntaris van triar i netejar els 291 kg d’aliments frescos , recuperats d’entre els més de 50 comerços de Manlleu participants, dirigits pels cuiners del Restaurant Sambucus i van decidir quin seria el menú del dinar. Fideus amb verdures, carn, peix, macedònia i dolços van ser alguns dels plats que es van poder menjar durant el “Dinar de llençats” Des de les 11h del matí, també es van celebrar tallers infantils a càrrec de AEIG Arrels, el Casal El Niu, l’espai Tu no ho llencis i la Creu Roja. Altres activitats que també es van sumar a la festa van ser  l’espectacle “La nevera de profit” , de Som gent de profit, on un mag-cuiner ens ensenyava tots els trucs per evitar el malbaratament alimentari, a casa, el 2n Mercat d’Intercanvi de joguines de segona ma organitzat pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manlleu , jocs de carrer de l’ICAEN en motiu de la Setmana de l’Energia i un taller de castellers a càrrec dels Nyerros de La Plana. La festa també va comptar amb actuacions musicals en directe de la Coral de Músiques de Manlleu, la Penya Flamenca, Joan Usart, la Colla de Diables Els Serpents de Manlleu, el cantautor Adrià Ballús o el Bateria Entusiasmat. Aquesta és la segona edició d’aquesta festa solidària, que va recaptar 225 kg de menjar de llarga durada pel Banc d’Aliments i 50 kg de roba per Càritas i Dones Solidàries. El Dinar de llençats és una iniciativa pionera a la comarca on un centenar de voluntaris hi col·laboren, desinteressadament, amb l’objectiu de crear consciència en els models de consum que genera el malbaratament. Des de la comissió organitzadora es vol donar les gràcies a tots aquells “llençats” que amb el seu treball, donacions d’aliments o cedint materials, com les carpes, taules o els utensilis de cuina, fan possible aquesta festa. Us recordem que podeu continuar fent les vostres aportacions d’aliments com llet, oli i conserves al banc d’aliments “El Sarró”.  

Etiquetes

Deixa un comentari

On Som

C/Pintor Guàrdia,6
08560 Manlleu / (Ruta)
(+34) 93 851 40 05
[email protected]

Horaris

de dilluns a dissabte 8 - 14h
dijous i divendres 16 - 20h

Serveis

  • Wifi
  • Servei a domicili
  • Mercat Accessible