Durant els mesos d’agost i setembre és quan trobarem les millors pomes al mercat. Es tracta d’una fruita rica en vitamina C, potassi i pectina.
La pectina és molt interessant ja que redueix el colesterol a la sang. La fibra soluble que conté crea un gel que atrapa el colesterol i l’expulsa.
El seu contingut amb quercetina, li dona propietats antioxidants. Té efectes anticancerígens i pot prevenir la formació de tumors, en especial de la bufeta.
Des del mercat us deixem aquesta recepta amb pomes per refrescar-nos aquest estiu!
Granissat de Poma i Menta
Ingredients:
- 2 pomes Granny Smit (amb la pell i sense llavors, talladles a quarters)
- 2 llimones pelades sense llavors ni pell blanca
- 200 gr. de sucre
- 10 ó 12 fulles de menta (i alguna per decorar)
- 300 gr. d’aigua freda
- 800 gr.de glaçons
- 100 gr. de licor de poma
Elaboració:
- Poseu al got les pomes, les llimones, el sucre i les fulles de menta. Tritureu
- Afegiu l’aigua, els glaçons i el licor i ho remeneu.
Serviu en gots alts i decorats amb fulles de menta