Xabáquia

Categoria

 

 


Ingredients

  • 500 Grams
    farina
  • 125 Grams
    sèsam
  • ou
  • got d’oli
  • got de mantega
  • got d’aigua de roses
  • cullerada d’anís
  • cullerada de canyella
  • Una mica de llevat de forner
  • sobre de llevat en pols
  • cullerada de vinagre
  • polsim de safrà
  • 1 Kilograms
    xarop de glucosa amb aroma de mel per a pastisseria
  • 1 Litres
    d’oli de girasol per a fregir
  • Sal

Elaboració

  1. En un bol barregem la farina, la sal, la canyella, l’anís i el llevat en pols. Al centre hi afegim el llevat de forner dissolt en una mica d’aigua tèbia. Treballem bé amb les mans fins que estigui tot ben barrejat

  2. Quan sigui ben barrejat, fem un forat al centre i afegim la mantega, l’ou i la resta de líquids.

  3. Pastem bé amb les mans fins que ens quedi una massa bastant dura

  4. Partim la massa en trossos i els estirem amb el corró, fins que quedi ben fi i ho tallem a quadradets

  5. Fem talls a cada porció i ho treballem per donar-los la forma típica, de manera que ens quedarà com una flor

  6. Posem la mel a escalfar al foc

  7. Fregim les pastes en abundant oli de girasol calent

  8. A mesura que tenim les pastes fregides les suquem directament a la mel

  9. Al treure-les espolsem sèsam al damunt i ja estan llestes per a menjar

Comentaris

No hi ha comentaris encara

Sigues el primer en deixar un comentari “Xabáquia”