Múrgoles farcides
Ingredients
Elaboració
Un cop rentades les múrgoles bulliu-les amb aigua i sal durant uns 30 minuts, escorreu-les i talleu-ne el tronc
En una cassola amb oli sofregiu-hi una escalunya picolada, amb el porro tallat a tires molt fines
A continuació hi afegiu la carn de botifarra i ho aneu remenant i fent que es vagi sofregint. 5 minuts abans d’acabar la cocció tireu-hi les potes de les múrgoles que havíeu reservat, i un cop tot està sofregit ho aflameu amb el brandy.
Tot seguit traieu la cassola del foc i hi afegiu el fetge gras i ho tritureu amb la batedora
Col·loqueu aquesta pasta en una mànega i farciu les múrgoles.
En una paella amb una mica d’oli sofregiu-hi l’altra escalunya. Afegiu-hi una mica de brou de bullir les múrgoles i la nata.Feu-ho reduir uns 5 minuts, i ho tritureu també amb la batedora. Comproveu el punt de sal.
Col·loqueu les múrgoles en una plata, banyeu-les amb la salsa i serviu-les
Vicenç ()
Molt bones, només he afegit alguna de les potes a la salsa…també un polsim de pebre al farcit